Bloggare

Bloggare och YouTuber Evelina Forsell

Idag finns det en uppsjö av sociala medier där personer visar upp sig själva, sina liv och intressen. Några sådana är bloggar, YouTube och Instagram. Det blir vanligare och vanligare att influencers använder sig av flera av dessa plattformar. Bloggen är fortfarande den vanligaste plattformen för influencers, men såväl rörlig bild på YouTube och bilder på Instagram växer sig sakta men säkert större. En influencer som har förstått vikten av att sprida sitt budskap och marknadsföra sig på många olika sociala medier är Evelina Forsell. Hon är kanske mest känd som YouTuber och streamer, men hon har även en blogg, ett Instagram-konto, Twitter och Snapchat.

För att lyckas få en stor läsarskara och kunna livnära sig på sociala medier krävs det ofta att man nischar sig själv och sticker ut på olika sätt, och det har Evelina Forsell lyckats bra med. Man förstår direkt att hennes fokus ligger på smink och skönhet, men också hår och styling samt kläder och mode. Trots att hon inte är en av de allra största namnen på den sociala media-himlen har hon en stor läsarkrets och hennes popularitet växer för varje dag. Om du vill lära dig mer om framför allt smink och skönhet är hennes blogg och konton på sociala medier ett hett tips att spana in.

Vem är Evelina Forsell?

Evelina Forsell är 23 år gammal och är född och bosatt i Sverige. Smink och skönhet är hennes stora passioner i livet, och också det som hennes konton handlar mest om. Evelina har studerat till att bli makeup-artist, och det är även vad hon arbetar med idag. Hon laddade upp sitt första klipp på YouTube år 2013, och sedan dess har hon fortsatt med det, men också skapat konton på andra sociala medier samt en blogg. Något som är utmärkande för Evelina Forsell är att hon inte är rädd för att sticka ut i mängden, och det syns tydligt vad gäller hennes makeup, hennes klädstil samt piercingar.

Evelina Forsell på YouTube

YouTube är Evelina Forsells huvudsakliga plattform. Där lägger hon regelbundet upp klipp som främst behandlar områdena smink och skönhet, men emellanåt också lite annat. Störst fokus ligger på så kallade tutorials eller guider på hur du sminkar dig på olika sätt, men hon ger även generella smink- och skönhetstips samt tips på produkter från olika märken. Vare sig du är på jakt efter en bra sminkguide som passar till fest och events eller om du vill inspireras av sminkrutiner och vardagssminkningar kan du hitta något på hennes konto. Här experimenterar hon också mycket med hårfärger och frisyrer, och tipsar om bra och veganska sminkprodukter från olika märken.

Om bloggen

Evelina Forsell har också valt att skriva en blogg som går under namnet evelinaforsell.se. Här hittar du kategorierna Beauty tips, First impression, Hair & styling, Make up looks, Outfit samt Videos. Bloggen är lite mer vardaglig än YouTube-kontot, då hon skriver om sina dagar – men fortfarande med fokus på smink och skönhet. Här finns givetvis också ett gäng stillbilder på olika looks och tips samt länkar till skönhets- och sminkprodukter som du kan klicka hem från nätet. Evelina är vegan, vilket innebär att många av hennes inlägg handlar om det, vare sig det rör sig om veganska måltider som hon lagar eller veganska sminkprodukter som hon tipsar om.

Övriga sociala medier

Förutom bloggen och YouTube-kontot finns Evelina Forsell på Twitter, Instagram och Snapchat. På Snapchat lägger hon ut korta och många gånger vardagliga videos. På Instagram (med namnet evelina.forsell) ligger givetvis stillbilder i fokus, och framför allt selfies med utstickande hårfärger och färgsprakande makeups. Bilderna är snygga, högkvalitativa och snyggt redigerade, vilket för tankarna till stora modemagasin och konstnärliga bilder. Sedan 2015 finns även Evelina Forsell på Twitter under namnet evelina_forsell. Här presenterar hon en lite mer personlig och vardaglig bild av sig själv, samt delar roliga videofilmer och klipp. Innehållet är till största delen på engelska, och med alla dessa varierade konton får du en härlig helhetsbild av Evelina Forsell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *