Videobloggning

En av Sveriges främsta

Elin Kling är en av Sveriges första modebloggare, men hon kan även titulera sig som modell, entreprenör, creative director, stylist, modejournalist och mamma. Efter några år som modell började hon blogga. Hon lanserade sin blogg år 2007 på Stureplan.se och var då en av pionjärerna inom bloggande. Redan efter två dagar blev hennes blogg den mest lästa modebloggen i Sverige och sen dess har hennes karriär inom mode varit spikrak och nått långt utanför Sveriges gränser. Samtidigt som hon drev sin modeblogg arbetade hon även som moderedaktör, först på tidningen Solo och därefter på Expressens bilaga “Fredag”. Hon jobbade även som stylist för TV4:s Idol år 2009.

År 2009 lanserade Elin det digitala närverket Fashion Networks tillsammans med Christian Remröd. Duon lanserade även varumärket Nowhere samma år. Hon är känd för att ha många järn i elden och 2011 lanserade hon sin första modekollektion – “Elin Kling for H&M”. Därmed blev hon den första bloggaren som gjorde ett samarbete tillsammans med H&M. Samma år lanserade hon även sin egna modetidning “StyleBy”, där hon hade rollen som creative director. StyleBy fick år 2011 pris för “Årets bästa nya tidskrift” av tidningen Resumé samt “Årets Genombrott” på Tidskriftsgalan året därefter. 2014 lanserade Elin modemärket Totême tillsammans med sin man Karl Lindman. Kort därefter valde hon att lägga ned bloggen för att fokusera Totême och andra projekt.

[ File # csp5263297, License # 1405142 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / jirsak

Bloggen och starten på karriären

Elin Klings imponerande modekarriär började med att hon lanserade sin personliga modeblogg “Style by Kling” på Stureplan.se. Detta var år 2007 och på den tiden var bloggande fortfarande ett relativt nytt fenomen. Inom bara två dagar blev hennes blogg den mest besökta modebloggen i hela Sverige. År 2009 vann hon det stora bloggpriset inom kategorin mode och skönhet. Hennes blogg har bytt portal ett antal gånger genom karriären och har bland annat legat hos Expressen, TV4, StyleBy och slutligen på den egna bloggportalen “The Wall”. I juni 2015 meddelande Elin att hon lägger ned sin blogg för att kunna lägga mer fokus på andra spännande projekt.

StyleBy – modetidningen som slog igenom

StyleBy är Elin Klings egna modemagasin som lanserades år 2011 tillsammans med Jonna Bergh. Elin hade under många år rollen som creative director och Jonna har sedan starten varit tidningens chefredaktör. Bonnier Magazines & Brands är ansvarig utgivare för StyleBy och tidningen har fått ta emot flera olika priser genom åren. Tidningens namn kom från Elins blogg “Style by Kling” och fungerade på sätt och vis som en förlängning av bloggen samtidigt som tidningen inspirerade till Elin Klings ikoniska monokroma och minimalistiska stil. Det råder inga tvivel om att Kling är en av Sveriges första och mest framgångsrika bloggar i vår tid. Hennes blogg gav henne verktygen för att expandera sitt varumärke till det yttersta.

Totême – tidlösa plagg för alla tillfällen

Efter samarbeten med H&M, Guess by Marciano och Nelly.com valde Elin Kling att satsa på sitt alldeles egna modemärke. År 2014 lanserade Elin modemärket Totême tillsammans med sin man Karl Lindman och företagsidén föddes under en flygning mellan New York och Los Angeles. Idén var att skapa ett varumärke som erbjuder tidlösa plagg som fungerar vart man än befinner sig i världen. De som följt Elin Kling under många år har lagt märke till att hennes stil har varit konsekvent med stilrena snitt, högkvalitativa material och en monokrom färgpalett. Totême är en möjlighet att erbjuda hennes tidlösa och klassiska stil till kvinnor runt om i världen.

Elins privatliv

Elin Kling föddes år 1983 på en bondgård utanför Mariestad i Västra Götaland i Sverige. Hon jobbade som modell några år efter gymnasiet och flyttade till Stockholm efter att ha startat sin blogg 2007. Efter ett par år i Stockholm flyttade hon till New York där hon fortsatte driva bloggen samtidigt som hon var delaktig i många andra projekt. Elin började nå en internationell publik och blev snabbt en stilikon även utanför Sveriges gränser. Hennes stil klassas som skandinavisk, modern, stilren, minimalistisk och monokrom. År 2014 gifte hon sig med Karl Lindman och de har nu dottern Liv och sonen Jack tillsammans. Familjen bodde till en början i New York, men har nyligen flyttat tillbaka till Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *