Bloggare

Fanny Lyckman

Ursprungligen från Uddevalla men numer bosatt i Stockholm, 26 år gammal, med 551 000 följare på Instagram och ett pågående samarbete med Missguided. Det är ingen överdrift att säga att Fanny Lyckman har en stor inverkan på modetrenden bland unga kvinnor i hela Sverige. Med en kaxig stil sticker hon ut från andra modebloggare som Kenzas och Janni Delér. Hon sticker också ut i mängden av bloggare genom texterna som kan skrivas för att komplettera en bild. Medan många skriver långa inlägg eller åtminstone några rader skriver Fanny bara ett ord, en mening eller ingenting alls. Det kan ofta räcka med en emoji. Det är full fokus på bilden.

Fanny startade sin blogg 2011, men det hela började när hon hade varit i New York och därifrån postat bilder på bloggen, ingenting utöver det vanliga. Efter en tid hörde Vogue av sig och frågade om de fick använda sig av hennes bilder och henne i ett kommande reportage om skandinaviska trendsetters. Här sattes bollen i rullning. Fanny har dock genom hela karriären bibehållit sitt grundfokus, och det är att bilden ska vara i centrum. Detta grundar sig i ett stort fotointresse. Ett annat intresse hos Fanny är idrott och hälsa. Hon spelade rugby, fotboll och red som liten. Ridningen var det hon fastnade mest för.

Processed with VSCO with a6 preset

Träning – en stor del av livet men också modet

Detta idrottsintresse som tidigt grundat sig hos Fanny finns kvar. Hennes Instagram och blogg återspeglar tydligt hennes vältränade och hälsosamma livsstil. Det är mycket gym och boxning som gäller, antingen med PT eller på egen hand. Denna livsstil återspeglas även i det mode Fanny postar på sina kanaler. Det är mycket street kombinerat med både elegans och sport. Klackar, stora hoodies och nätstrumpbyxor, det är ju väldigt aktuellt att kombinera just detta – exempelvis en formell och elegant klänning med ett par robusta färgstarka sneakers, gärna med platå. Denna trend klär Fanny Lyckman bättre än någon annan i hela branschen. En favorit på Fannys Instagram verkar vara en sweatshirt i kort modell, en trosa och ett par sneakers.

Fanny Lyckman i samarbete med Missguided

I ett pågående samarbete med Missguided som släpps i vår har Fanny skapat en egen kollektion. Denna går under namnet fannylyckman x missguided och går att hitta under de två hashtagsen fannylyckmanxmissguided och FLXMG. På Missguideds hemsida beskrivs hennes kollektion som boyish med extra sex appeal. En egentolkning på denna beskrivning skulle vara många plagg i oversize kombinerat med små nätta toppar, möjligen någon tight lårhög stövel och ännu mer oversize. För ett tag sedan postade Fanny ett plagg ur sin kollektion på Instagram och frågade sina följare om de var redo för vad som komma skall. Detta var en orange lätt dunjacka med svarta linjer och passform likt en bomberjacka.

Den tuffa branschen och vad som håller gnistan vid liv

Att blogga har varit en trend länge. Den är dock inte lika stark idag. Därför har influencers som Fanny Lyckman börjat lägga mer tid och arbete på sitt varumärke snarare än själva bloggen, även om den finns kvar. Detta är ett sätt för att överleva i en bransch som ständigt förändras och där konkurrensen är hög. Än så länge går det dock i rätt riktning. Fanny började sitt liv i Stockholm som butikschef på Glitter för att senare säga upp sig och satsa fullt ut på sitt eget varumärke som är Fanny själv. Nu reser hon jorden runt och gör det hon brinner för; mode och fotografi.

Sammanfattning

Fanny Lyckman sticker ut från mängden av bloggare och influencers, något hon kommer gå långt på. Att man fortfarande inte vet så mycket om Fanny, som nästan aldrig postat några personliga inlägg eller någon personlig information gör att man vill veta mer och inte riktigt någonsin känner sig färdig. Fanny Lyckman kommer att gå ännu längre i sin karriär som trendsetter och influencer, bara inom den närmsta tiden i och med samarbetet med Misguided har hon tagit ytterligare ett steg framåt. Hur mycket detta kommer påverka karriären återstår att se, men att vi kommer få se mycket av Fanny i framtiden råder det inga tvivel om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *