Bloggare

Felix Kjellberg Pewdiepie

För några år sedan satsade de flesta som blev kända genom bloggar och andra sociala medier på mode och trender, skönhet och livsstil. Det här har dock kommit att förändras, och idag kan man i stort sett nischa in sig på vad som helst – så länge man gör det bra och lyckas marknadsföra sig själv på ett framgångsrikt sätt. YouTube och Instagram är två kanaler som har möjliggjort nya sätt för influencers och mediemänniskor att visa upp sig på, och idag finns det personer som helt och hållet väljer att fokusera på till exempel något av dessa medier istället för att blogga. En av dem är Felix Kjellberg.

Långt ifrån alla känner igen namnet Felix Kjellberg, men om man säger Pewdiepie är det desto fler som hajar till. Det är nämligen Felix Kjellbergs namn på YouTube, och också det namnet som han har blivit känd med. Felix Kjellberg föddes år 1989 i Göteborg och det var året 2010 som han skapade sin YouTube-kanal under namnet Pewdiepie. Först under 2012, när han hade avslutat sina studier på Chalmers tekniska högskola, började han bli riktigt populär och skapade sig snabbt en stor fanskara. Under 2016 blev han listad som en av världens 100 mest inflytelserika personer av tidningen Time, vilket har gjort honom till en världsberömd profil.

Pewdiepies nisch

Vem är då Felix Kjellbergs alter ego Pewdiepie och vad har han blivit så känd för? Pewdiepies nisch är dator- och Tv-spel samt att kommentera spelen och sitt eget spelande – ofta på ett humoristiskt sätt. Främst kommenterade han skräck- och actionspel som Amnesia: The Dark Descent, men efter ett tag började han även kommentera andra spel som Grand Theft Auto, Happy Wheels och Dark Souls. Efter ett par år som YouTuber började han även fokusera på andra områden som sin vardag, händelser i livet och kommentarer kring andra saker som händer i Sverige och i världen. I och med detta blev hans konto mer varierat och blandat.

Om innehållet på YouTube

Idag kan du hitta Pewdiepie på flera sociala medier, i tidningar och mycket mer, men den huvudsakliga kanalen har alltid varit YouTube. År 2013 blev hans YouTube-kanal den kanal som flest prenumererade på i hela världen med 12 miljoner prenumeranter. Vissa av hans klipp hade då setts över 2,2 miljarder gånger. I juli 2018 hade hans följarskara på YouTube vuxit till svindlande 64 miljoner prenumeranter, och vissa av hans klipp har nu setts över 18 miljarder gånger. Pewdiepie är minst sagt en framgångssaga, vilket också har gjort att han har kammat hem flera priser för sitt YouTube-konto, till exempel som Årets svenska YouTube-gamer på Guldtubengalan år 2014.

Annat som Felix Kjellberg har gjort

Förutom sitt YouTube-konto har Felix Kjellberg gjort sig berömd inom andra områden. Han har till exempel spelat in ett antal låtar som Pewdiepie song, Let’s go, Pretty girl och senast Despacito 3 (Remix av Party in Backyard). Under 2014 fick han uppdraget att vara en av årets sommarpratare i Sommar i P1, ett uppdrag som många drömmer om att få. Hans sommarprat blev ett av de mest populära någonsin. För ett par år sedan släppte han även boken Den här boken älskar dig, som också finns översatt till engelska (This book loves you). Den består till mestadels av skämtsamma och ironiska meningar om hur du ska leva ditt liv.

Världsberömda Pewdiepie

Pewdiepie har med sitt YouTube-konto, sin bok och sina låtar blivit berömd över hela världen, vilket också bevisas av att han kvalade in på tidningen Times lista över världens mest inflytelserika personer för ett par år sedan. Det är dock inte bara i positiv anda som han har blivit berömd. Efter antisemitiska skämt på sin YouTube-kanal år 2017 valde Disney att avbryta ett samarbete som de hade med honom. Samma år blev han även uppmärksammad för att ha använt sig av n-ordet i en live stream, något som många rasade mot. För det mesta har uppmärksamheten kring Felix Kjellberg varit positiv, men han har alltså varit lite skandalomsusad också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *