Påverkare

Katrin Berndt influencer

Gillar du tatueringar har du kanske sett Katrin Berndts kanal på YouTube. Katrin har själv många tatueringar, och ger råd och tips till den som är nyfiken på att skaffa egna. Förutom tatueringar handlar videoinläggen ofta om smink och om hennes eget liv. Influencern från Motala i Småland är född 1993 och bor tillsammans med Sonny Svensson, som även han har en YouTube-kanal. Paret lanserade i september 2018 sitt klädmärke Wadehell. Katrin själv beskriver sin kanal som att den handlar om hennes liv och skönhet, från insidan och ut. Hon vill inspirera oss som tittar till att ta makten över våra egna liv och oroa oss mindre för vad andra ska tycka.

Katrin Berndt finns även bland annat på Instagram och Twitter men det är YouTube som är hennes främsta kanal. 2011 postade hon sin allra första video och har sedan dess fått hundratusentals följare. September 2018 var hennes populäraste video “Getting your first tattoo”. Även en video där hon berättar om hur hon fått mönstret till en av sina tatueringar kopierat, hade väldigt många tittare. Även om Katrin har många videos om yta så finns det också personliga videos om svartsjuka eller hennes preventivmetoder. Katrins mamma deltar också i kanalen där hon svarar på frågor från tittarna eller berättar vad hon egentligen tycker om Katrins alla tatueringar.

Katrins uppväxt och bakgrund

Katrin är uppvuxen i närheten av Nyköping och har en svensk mamma och en amerikansk pappa. I familjen finns även två bröder. Från uppväxten har hon med sig en livsfilosofi om att hon måste vara bäst på allt hon gör. Tidigare har hon varit framgångsrik i skolan och även inom sin idrott, innebandy. Efter att ha tvingats sluta spela innebandy hade Katrin en period där hon behövde hitta sig själv. Den resan gick från osminkad i hästsvans till den influencers vi ser idag. När hon skaffade sin första kroppssmyckning var det inte populärt i föräldrahemmet och enligt en intervju i Motala & Vadstena tidning pratade inte pappan med henne på två veckor efteråt.

Katrin Berndts övriga uppdrag

På sin hemsida www.katrinberndt.se berättar hon att hon älskar att tala inför publik och gärna tar denna typen av uppdrag. Hennes erfarenhet av att tala inkluderar att prata om att vara influencer, personlig utveckling och mental hälsa samt marknadsföring inom sociala media. Det sistnämnda är även något som hon jobbar med för andra företag, både svenska och internationella. För exempelvis International Federation of Biomedical Laboratory Science har hon gjort social media supervision, grafisk design och varit fotograf. Även om hon har många följare på sina egna kanaler i sociala media släpper hon alltså inte rollen som konsult i andras bolag. Katrins grundutbildning är inom Grafisk Design vid Malmö Universitet.

Minimalism

Katrin har även berättat i sin YouTube-kanal att hon kallar sig minimalist. Minimalist är en person som vill förenkla sitt liv i form av att rensa ut saker som de inte använder för att spara tid, energi och pengar. Tittarna får följa med från de första inläggen om minimalism som hon kallar: “My minimalism journey”. Där beskriver hon hur hon rensar kläder och smink för att det får henne att må bra. Katrin kommenterar även några av sina livsstilsval som tatueringar, shopping och sponsorsamarbeten i förhållande till minimalism. Hur går det ihop att ha många tatueringar samtidigt som man försöker förenkla andra delar av sitt liv?

Framtiden och drivkrafter

Katrin Berndt ger oss några ledtrådar om hur hon tror att framtiden kan se ut i intervjun i Motala & Vadstena tidning. Där säger hon att hon ser jobbet som influencer som ett CV för henne själv. Hon jobbar gärna med media och kommunikation men nämner också att hon älskar historia och kan tänka sig att bli historielärare. På sin egen hemsida avslöjar hon att hon fokuserar väldigt mycket på personlig utveckling och vill ha kontroll på sitt liv, både mentalt och fysiskt. Hon vill även med sin resa inspirera oss andra till att växa och utvecklas. Katrin skriver att det är därför hon valt att jobba med det hon gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *