Videobloggning

Kenza Zouiten har under många

Kenza Zouiten har under många år varit en av Sveriges största och mest framgångsrika bloggare och influencers. Kenza föddes år 1991 i Stockholm men bodde från 1 års ålder till och med 6 års ålder i Marocko då hennes pappa är marockan och hennes mamma svensk. När hon var 6 år gammal så flyttade familjen till Stockholm igen och stadsdelen Nacka där hon är uppvuxen. Kenza är en av de bloggprofiler som har hängt med ända sedan starten och lagt grunden till denna explosion av kända bloggare som uppstod under 2000-talet. Hon är dessutom en mycket driftig affärskvinna som verkligen förvaltat sitt kändisskap på bästa sätt.

Kenza är alltså inte bara en svensk bloggare och influencer utan har även varit en mycket aktiv företagare. Hon har insett vilka fördelar hennes popularitet och personlighet kan ge henne i form av marknadsföring för olika framgångsrika produkter. Men Kenza har även arbetat en hel del som modell i olika sammanhang för bland annat smycken och kläder och inte bara inom Sverige utan även i utlandet. Hon har dessutom varit programledare i MTV en kortare period. Så med andra ord har Kenza ett brett spann av erfarenheter inom många olika områden, vilket en influencer oftast har eller till slut får i och med alla de olika forum som de syns och medverkar inom.

Karriär

Hennes utbildning består endast av gymnasiekompetens men desto mer arbetslivserfarenhet. Hon är dessutom kläddesigner sedan år 2013 då hon startade sitt eget klädmärke “Ivyrevel”. Hon har fått kämpa enormt mycket med det för att få det hela att gå ihop och idag är det ett mycket framgångsrikt klädföretag, där hon dessutom själv går modell för vissa av plaggen som säljs där. Ivyrevel säljs även i många andra EU-länder och når i och med detta ut över Sveriges gränser. Kenza har även varit involverad i många andra kampanjer för andra märken så som Guldfynd och Ur & Penn, och hon har dessutom haft programledaruppdrag genom åren bland annat på kanal 5.

Motgångar

Kenza har dock inte endast haft framgång och lycka i livet utan under 2018 blev hon till exempel anmäld till Konsumentverket efter att hon åkt till Ystad havsbad på en resa under några dagar. Senare visade det sig vara en sponsrad resa, vilket inte hade framgått från början. Först flera dagar senare lade hon upp en bild där hon avslöjade att resan var sponsrad, vilket fick många följare att reagera på detta och anmäla henne för detta. Men det är inte alltid så lätt att vara i rampljuset och att ha allas ögon på sig hela tiden även om det är den främst källan till din inkomst.

Familj

Kenza är sedan en tid tillbaka gift med Aleksandar Subosic som är en svensk före detta landslagstävlande i karate. Många har undrat och kritiserat Kenza för att hon ännu inte skaffat barn tillsammans med sin man, vilket är något som fått henne att säga ifrån på skarpen både i sin blogg och i olika intervjuer. Där har hon förklarat att ingen har rätt att kritisera henne för detta faktum, om hon inte är redo för att skaffa barn så är hon inte det och ingen annan kan bestämma vad som passar in i hennes liv. Kenza har dessutom varit väldigt fokuserad på sitt företagande och att bli framgångsrik.

Utmärkelser

År 2012 hade Kenza hela 55 miljoner besök till sin blogg vilket ledde till att hon det året blev Sveriges största bloggare. Hon har dessutom vunnit många olika utmärkelser och priser, bland annat år 2008 då hon vann Veckorevyns pris för “Årets bästa blogg”. Året därefter vann hon samma pris igen men för en annan tidning, nämligen Aftonbladet. År 2011 vann hon Veckorevyns pris “Årets elitbloggare” och året därefter 2012, vann hon ett internationellt pris för “Årets internationella blogg” i New York på “Blogloving awards”. Kenza är alltså en av våra mest internationella influencers som alltså även lyckats nå utanför Sveriges gränser, vilket inte är så vanligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *