Videobloggning

YouTubern Moa Murderess

Att tjäna pengar på aktivitet i sociala medier är något som flera människor har lyckats med idag, men det är långt ifrån enkelt. Du behöver nischa dig mot något eller några områden och gärna sticka ut på något annat sätt, till exempel genom vad du säger och gör eller hur du ser ut. Det är också viktigt att välja “rätt” plattform för det du vill förmedla. Idag finns till exempel bloggar, YouTube, Instagram och Twitter. Idag väljer dock många att finnas på flera sociala medier samtidigt för att synas, och en av dem är Moa Murderess, som inte är rädd för att sticka ut med sitt utseende.

Moa Murderess är 24 år gammal, och är född och bosatt i Sverige. Hon har främst gjort sig känd som en så kallad YouTuber, det vill säga en person som lägger upp och/eller livestreamar videos på plattformen YouTube. Hon har dock även en blogg, ett Instagram-konto och ett Twitterkonto som man kan följa. Moa Murderess är som sagt inte rädd för att sticka ut från mängden, och det märks inte minst på hennes hår som hon ofta färgar i klara och lite galna färger. Även hennes tatueringar och piercingar gör att hon sticker ut lite från mängden, och på det sättet har skapat sig en egen nisch.

Moa Murderess – YouTube

YouTube är Moa Murderess huvudsakliga kanal, och den består främst av svenskspråkiga videos. Hon har även en kanal med engelskspråkiga videos, men den uppdateras inte lika mycket. Senast uppdaterades den för över ett år sedan. Hennes YouTube-konto, där hon kort och gott heter Moa Murderess, består av videos som har olika karaktär. Den kan beskrivas som relativt vardaglig, där Moa Murderess och hennes personlighet får stort utrymme. I sina videos pratar och diskuterar hon om såväl viktiga och stora områden (till exempel självförtroende) som hennes vardagliga aktiviteter. Hon lägger även upp tutorials (guider), svarar på frågor om sitt hår, sina piercingar och sina tatueringar med mera.

Om hennes blogg

Förutom att vara aktiv på YouTube har Moa Murderess även en blogg, liksom många andra influencers. Du hittar den på moamurderess.se. Även här skriver hon om en rad olika ämnen, och bland hennes kategorier hittar du till exempel Designskolan, Foto, Events, Grymma tips, Shopping, Självförtroende och Styling. Hon har med andra ord valt att fokusera på en rad varierade ämnen. Något som gäller för samtliga inlägg är dock att fokus främst ligger på bilder, och inte minst stora och högkvalitativa sådana. Hon visar gärna upp sig själv, sina tatueringar, sitt galna hår och sin stil. Hon lägger även upp tips på veganska matrecept då och då.

Twitter och Instagram

Sist men inte minst har Moa Murderess såväl ett Twitterkonto (MoaMurderess) och ett Instagram-konto (moamurderess). Hon är mycket aktiv på båda. På sin Twitter marknadsför hon mest sina andra kanaler, och delar och kommenterar videos med mera. På Instagram ligger såklart bilder i fokus, och framför allt selfies. Här har hon i skrivande stund 234 000 följare. För det mesta får du följa med henne i hennes vardag – både under bättre och sämre dagar. Den vardagliga nischen som Moa Murderess har på samtliga av sina konton gör att man snabbt känner en närhet till henne, ungefär som om man skulle känna henne i det riktiga livet.

Följ Moa Murderess

Moa Murderess känns som en frisk fläkt vad gäller influencers på nätet. När många väljer att visa upp utvalda och förfinade sidor av sig själv går hon emot strömmen och visar upp de flesta sidorna av sig själv. Hon sticker ut med sin mer alternativa stil och utsmyckade kropp, med bland annat tatueringar och piercingar. Ännu är inte Moa Murderess en av de största bland influencers på nätet, men hon är fortfarande ung och framtiden ser lovande ut. Genom att sticka ut och våga vara sig själv på nätet kan hon mycket väl bli en av de starkast lysande stjärnorna bland influencers inom en kort tid.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *